Leerlingen VTI winnen STEM-tornooi in Technopolis

Leerlingen VTI ontvangen hun ereteken
Geen Leerlingen VTI ontvangen hun ereteken
Enkele leerlingen van het eerste jaar STEM van het VTI wonnen de gouden medaille op de finale van het STEM-tornooi in Technopolis in Mechelen. Hun robotautootje navigeerde het snelste door ‘De Dolle Doolhof’.

Leerlingen uit heel Vlaanderen namen deel aan de STEM-olympiade. Begin januari konden de teams kiezen uit twee uitdagingen. In ‘De Dolle Doolhof’ moesten de jonge techneuten een autootje bouwen en het programmeren zodat het zo snel mogelijk een doolhof met ingewikkelde bochten uit kon rijden. En in ‘De brute Brug’ moesten ze een zo sterk mogelijke brug bouwen met alleen 3D-geprinte onderdelen. Er kwam een jury langs om de leerlingen over hun project op de rooster te leggen.

De finale vond op 3 mei plaats tijdens het STEM Tornooi. Daar streden de 45 beste teams tegen elkaar voor de felbegeerde eerste prijs. Die kregen ze uit handen van Vlaams minister van Innovatie Philippe Muyters.

Ook bij de tweede proef scoorden de eerstejaars van het VTI Kontich uitstekend met een bronzen medaille. Bovendien wonnen ze de luchtdrukwedstijd door de hoogste score te behalen op allerlei STEM gerelateerde vragen. Als extra prijs krijgen ze een luchtdoop met de NH90-legerhelikopter, de opvolger van de Sea King, vanop de luchtmachtbasis in Koksijde.

Leerlingen tijdens hun werk
RV Leerlingen tijdens hun werkReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.