Leerlingen Sint-Ritacollege paraat voor 32ste editie van Schoolrock

De studenten van het vijfde en het zesde jaar middelbaar van het Sint–Ritacollege zijn klaar voor de start van het 32ste Schoolrockfestival.
De kerngroep klaar voor de start van het festival
Klaas De Scheirder De kerngroep klaar voor de start van het festival

Zaterdag om 15.30 uur worden de deuren van de school geopend en worden de eerste festivalgangers verwacht. Schoolrock wordt beschouwd als het grootste schoolfestival in België dat volledig door de leerlingen wordt georganiseerd. De voorbije jaren was het festival telkens goed voor 3.000 à 4.000 bezoekers.

Bekende en minder bekende groepen brengen muziek vanop twee podia op de speelplaats die ingericht is als een heus festivalterrein. De kerngroep verwacht dat artiesten zoals de Rupelsoldaten en DVTCH NORRIS de grote publiekstrekkers zullen worden. Maar ook K1D, Ares, Rare Akuma, Tin Fingers, LOUIS XIV, Bony Macaroni, You Nervous? en Shaka Shams, zullen het beste van zichzelf geven.

Schoolrock biedt je niet alleen muziek. Je kan er ook genieten van sfeer, gezelligheid, gezelschapspelen, eten en drinken. Voor oud-leerlingen is het een blij weerzien met vroegere medestudenten.

Goede doelen

Dit jaar heeft de werkgroep ecologie gekozen om tickets online te verkopen in de plaats van de papieren versie. Voor de kerngroep is duurzaamheid belangrijk. Daarom zullen er vervangbare wisselbekers worden gebruikt. Met de opbrengst van het festival worden ieder jaar twee goede doelen gesteund. Dit jaar besloot het comité om te kiezen voor Hanibal en Shangrila Home. Hannibal organiseert ontmoetingen tussen kinderen en jongeren met en zonder beperkingen door vakanties op maat aan te bieden.

Shangrila Home vzw is een tehuis voor straatkinderen in Kathmandu, Nepal.

Het einde van de optredens is gepland om 23.40 uur. Een ticket in voorverkoop kost 11 euro. Aan de kassa betaal je 15 euro. Het Sint–Ritacollege bevindt zich in de Pierstraat 1 Kontich. Voor info en het aankopen van tickets kan je terecht op www.schoolrockfestival. be

Leerlingen zijn enthousiast
Klaas De Scheirder Leerlingen zijn enthousiast
Sfeerbeeld van Schoolrock
Geen Sfeerbeeld van SchoolrockReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.