Leerlingen Sint-Jozefinstituut geven klimaat- en milieulessen aan eerstejaars

De leerlingen tijdens het estafettespel
Katrien De Haes De leerlingen tijdens het estafettespel
Onder het motto ‘Geen klimaatmars…maar een spel’ namen de leerlingen van het vijfde middelbaar van het Sint-Jozefinstituut het initiatief om milieu- en klimaatlessen te geven aan hun studiegenoten van het eerste jaar.

“Betogen is één ding, maar het probleem bij jezelf aanpakken, is misschien nog beter”, dachten de vijfdejaars. De leerlingen van 5 ASO trokken van klas tot klas en vertelden dat het klimaat veranderen bij jezelf begint. Er werd geleerd hoe je afval het best sorteert.

Tijdens een spel moesten de leerlingen afval in de juist afvalzak werpen.
Katrien De Haes Tijdens een spel moesten de leerlingen afval in de juist afvalzak werpen.

Met een filmpje van de Universiteit Gent, met ludieke spelletjes, een quiz en nadien een groot estafettespel, maakten ze de jongste leerlingen bewust van het belang van een proper milieu en van het juist sorteren.

De leerlingen reageerden heel positief op het initiatief. “Ik mag nog niet gaan betogen, maar zo doe ik toch wel iets voor het klimaat”, zei een van de leerlingen.

De buit is bijna binnen
Katrien De Haes De buit is bijna binnenReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.