Leerlingen school De Schans maken Oude Spoorwegberm proper

In het kader van de 30e verjaardag van het gemeenschapsonderwijs wilden de leerlingen van school De Schans iets doen voor de natuur. Met de steun van de gemeente trokken de leerlingen van het derde en vierde jaar naar de Oude Spoorwegberm, Reepkenslei en Rubensstraat, gelegen in de buurt van de school.

Grote schoonmaakactie school De Schans samen met het gemeentebestuur
Klaas De Scheirder Grote schoonmaakactie school De Schans samen met het gemeentebestuur

 ‘De buit’ was aanzienlijk. Maar liefst 4 PMD-zakken en 8 zakken restafval werden bijeen geraapt. Onder het afval bevonden zich ook grote batterijen, een frietketel, emmers en nog meer van zulke dingen. De juffen Ilse, Bianca, Katrien en meester Jeroen staken een handje toe. Alle leerlingen kregen nadien een cadeautje van de ‘Mooimakers’ van de gemeente. 

Vooraf kwam Wim Claes, schepen van de Groendienst, de leerlingen aanmoedigen en hen duidelijk maken, wat er onder zwerfvuil verstaan wordt. “Jullie helpen er niet alleen mij mee, maar zeker ook de natuur en de dieren. Jullie gaan namelijk zwerfvuil opruimen in één van de mooiste natuurgebieden van ons dorp: de Oude spoorwegberm. Zoals de naam het zegt, liep er vroeger een spoorweg naast jullie school. De trein reed meer dan 100 jaar geleden van Wilrijk naar Mechelen”, sprak Wim Claes de leerlingen toe. 

 Kontich zwerfvuil Grote schoonmaakactie school De Schans samen met het gemeentebestuur
Klaas De Scheirder Kontich zwerfvuil Grote schoonmaakactie school De Schans samen met het gemeentebestuur
Zwerfvuil Grote schoonmaakactie school De Schans samen met het gemeentebestuur
Klaas De Scheirder Zwerfvuil Grote schoonmaakactie school De Schans samen met het gemeentebestuurReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.