Kontichse verfilmde het verhaal van Congolees die tijdens de vlucht zijn grote liefde vindt

Didier vindt zijn grote liefde tijdens de vlucht
Geen Didier vindt zijn grote liefde tijdens de vlucht

Eli Nzembi en zijn vriendin Nadege Dolet, gekend van de TV-reeks ‘Het Gezin’ brengen de film #Antisocial uit. Nadege heeft Angolese roots, maar woont al geruime tijd in Kontich. Eli is van oorsprong Congolees. Het is een aangrijpend verhaal. “Het is voor een groot deel gebaseerd op fictie, maar het gaat om feiten die zich regelmatig voordoen”, zegt Eli

De cast
Geen De cast

“Didier, een vluchteling van Congolese afkomst, vluchtte als tiener uit zijn geboorteland door armoede. Na een mislukte poging om Europa binnen te treden via Marokko probeerde hij opnieuw via Libië. Zijn grote droom was om naar Londen te gaan via Calais. Eenmaal onderweg werden ze tegengehouden door de wegpolitie. De jungle van Calais was platgebrand, alle vluchtelingen werden opgespoord en naar vluchtelingencentra gestuurd. Didier kon op het nippertje ontsnappen en vluchtte samen met zijn kompanen naar het onbekende. Hij slaagde erin om bij een vriend te logeren en zijn asielaanvraag in te dienen. Na dagen wachten kwam het slecht nieuws om België te verlaten. Hij trok het bos in en ontmoette daar de liefde van zijn leven.”

De acteurs zijn Ali Kiala, Yara Bongers en Maurice Vermeersch.

De avant-premiere van #Antisocial wordt gedraaid in Cartoon’s stadsbioscoop in Antwerpen, op 5 mei om 11 uur. Tickets en info via de Facebookpagina, ThetaXi Films. Een tikect om de medewerkers te steunen kosten 12,50 euro.

Meer info op de Facebookpagina ThetaXiFilms

Didier tijdens zijn vlucht
Geen Didier tijdens zijn vluchtReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.