Gemeente beloont Huize Iris voor strijd tegen zwerfvuil

De overhandiging van de cheque door schepen Karel Van Elshocht
Marc Ceulemans De overhandiging van de cheque door schepen Karel Van Elshocht
Liliane Le Maire, begeleidster van Huize Iris, en één van de residenten, kregen van schepen van Milieu Karel Van Elshocht (Open Vld) een cheque van 150 euro voor hun medewerking aan de strijd tegen zwerfvuil en het sluikstorten in het kader van Operatie Proper van de Mooimakers.

Huize Iris, dat zorg aanbiedt aan personen met een handicap, kreeg in januari 15 vragen waaruit het met concrete actiepunten aan de slag ging. Liliane Le Maire slaagde erin om de gasten hiervoor te mobiliseren. Het zorgcentrum vierde tevens haar 40ste verjaardag.

“Zo was er de opdracht om het zwerfvuil op eigen terrein op te ruimen en het engagement van Huize Iris om tijdens de actie de verpakkingen van etenswaren te minimaliseren. De wandelgroepjes die werden georganiseerd om bijvoorbeeld naar de winkel te gaan, konden worden gebruikt om te bekijken waar er gesluikstort werd. Daarna konden gerichte opruimacties worden georganiseerd. Wij hebben de evolutie met een positief resultaat opgevolgd. Daarom worden jullie beloond met een cheque van 150 euro”, lichtte schepen Karel Van Elshocht toe.

Residenten trots met hun beloning
Marc Ceulemans Residenten trots met hun beloning

Huize Iris bevindt zich aan de Reepkenslei 53 in Kontich. De organisatie biedt op vraag gestuurde zorg aan hun cliënten voor alle aspecten van het leven, zoveel mogelijk ingebed in de samenleving. Ze biedt zorg op maat onder de vorm van orthopedagogisch onderbouwde dagbesteding, integrale woonondersteuning en zinvolle vrijetijdsbesteding.

De residenten hebben het naar hun zin in Huize Iris
Huize Iris De residenten hebben het naar hun zin in Huize IrisReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.