Eigenaar beloont brandweer met gebak voor het redden van zijn paard

Luc Van Kerkhoven eigenaar van Clyde, het 23-jarige Schotse trekpaard, heeft woord gehouden. Dankzij de Kontichse brandweer is Clyde nu nog gezond en wel. Luc is de brandweer eeuwig dankbaar en wou het korps koste wat kost met iets belonen. 

Taart met de foto van Clyde, gezond en wel!
Marc De Roeck Taart met de foto van Clyde, gezond en wel!

Vermits hij bakker-patissier is, moest hij niet lang nadenken voor een passend geschenk: Een reuzentaart bakken waar het ganse korps kon van smullen. Donderdagavond na de oefening, waarop bijna alle leden aanwezig waren, kwam hij met het gebak de brandweerkazerne binnen. En of het gesmaakt heeft?

“De taart was heel lekker. Het kon ook niet anders. Luc de eigenaar van Clyde is immers een ambachtelijke bakker. De foto van Clyde op de taart, bewijst dat het paard nog in goede gezondheid is. Iedereen heeft van het gebak kunnen smullen. Wij ervaren het geschenk als waardering voor ons werk. Ook de mensen van de ziekenwagendienst ACL-ACK konden meegenieten. Die waren er ook voor een uiteenzetting van hun twee ziekenwagens in het kader van onze nauwe samenwerking”, zegt Dave Schols, luitenant van de brandweerpost Kontich.

Het brandweerkorps met bakker Luc met de hoed. Klaar om te beginnen te smullen
Marc De Roeck Het brandweerkorps met bakker Luc met de hoed. Klaar om te beginnen te smullen

Lucs paard dat een tijdje geleden in de stal was gaan liggen, kon door reuma niet meer recht. Luc deed beroep op de brandweer, die erin slaagde Clyde te helpen bij het rechtstaan. Maar daarvoor moesten ze eerst wel de stal afbreken. De interventie duurde maar liefst 4 uur.

Bakker Luc die de taart aansnijdt en zorgt dat iedereen een stuk heeft
Marc De Roeck Bakker Luc die de taart aansnijdt en zorgt dat iedereen een stuk heeft
En het was nog leuk ook
Marc De Roeck En het was nog leuk ookReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.