Eeuwenoude hoeve Kempenaers dreigt te moeten wijken voor nieuwbouwproject

De hoeve Kempenaers.
RV De hoeve Kempenaers.
De hoeve Kempenaers, op de hoek van de Kauwlei en Meylweg, dreigt opnieuw te verdwijnen. Een projectontwikkelaar heeft een aanvraag ingediend voor de sloop van de hoeve en de bouw van zestien appartementen.

Bouwonderneming Cogghe wil op de Ooststatiestraat 266-268 een nieuw woonproject ontwikkelen. Het gaat concreet om de bouw van 16 appartementen met een ondergrondse parkeergarage. Alleen zal daarvoor wel de zogenaamde hoeve Kempenaers plaats moeten ruimen. Eerder is al gebleken dat zo’n plan bij veel Kontichnaren gevoelig ligt. De hoeve, die dateert uit de eerste helft van de negentiende eeuw, wordt beschouwd als een herinnering aan het landelijke verleden van Kontich.

Het gemeentebestuur organiseert op woensdag 1 juli om 20 uur een informatiesessie in de raadzaal om de plannen rond het nieuwbouwproject toe te lichten. Gezien de veiligheidsmaatregelen rond corona wordt wel aangewezen om de infoavond online te volgen. Daarvoor kan je een seintje geven via vergunningen@kontich.be. Je krijgt vervolgens een weblink gemaild waar je de infosessie live kan volgen.