Dorpslijst Sander betreurt samenstelling Gecoro

Oppositiepartij Dorpslijst Sander kan zich niet verzoenen met de samenstelling van de Gecoro, kort voor de gemeentelijke commissie ruimtelijke ordening. Voor de partij is het van groot belang dat iemand in de Gecoro het thema ‘toegankelijkheid’ bewaakt. En dit is nu niet het geval.
/
/ /

De groep ‘toegankelijkheid’ bestaat uit personen die onder meer gehandicapt zijn, maar bijvoorbeeld ook mensen die minder mobiel zijn omdat zij met een buggy en een kinderwagen rijden of zij zich moeten behelpen met een rollator.

“Dat betekent dat alle gebouwen en hun omgeving bereikbaar, betreedbaar en bruikbaar moeten zijn voor deze mensen. Ze moeten de gebouwen op een onafhankelijke en gelijkwaardige manier kunnen gebruiken”, zegt Joost Fillet (Dorpslijst Sander)

“Het voorstel van Dorpslijst Sander om iemand vanuit de invalshoek ‘toegankelijkheid’ aan te stellen, werd helaas afgewezen. Volgens de schepen van ruimtelijke ontwikkeling Karel Van Elshocht (Open Vld) zullen de andere leden wel toezien op de toegankelijkheid. De burgemeester Bart Seldeslachts (N-VA) volgt dezelfde redenering”, betreurt Joost Fillet.

Seniorenraad

“Toegankelijkheid is uiteraard een bezorgdheid voor dit bestuur (N-VA, Open Vld). Wij zijn echter niet akkoord dat dit dient te gebeuren door nog een extra doelgroep aan de Gecoro toe te voegen. De seniorenraad heeft hier volgens ons voldoende inzicht om de belangen van deze mensen te verdedigen en te verwoorden”, weerlegt schepen van Ruimtelijke Ontwikkeling Karel Van Elshocht (Open Vld) de kritiek van Joost Fillet.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.