Exclusief voor abonnees

Dochter zet speeddate voor 50-plussers op om haar mama Marina (61) aan een lief te helpen: “We delen allemaal dat kleine gemis”

“Het gaat vooral om nieuwe mensen te leren kennen, waaruit mogelijk vriendschappen ontstaan”, zegt Marina, links op de foto.
Benoit De Freine “Het gaat vooral om nieuwe mensen te leren kennen, waaruit mogelijk vriendschappen ontstaan”, zegt Marina, links op de foto.
Al vijftien jaar is Marina De Busschere (61) uit Edegem single en daar wil dochterlief Joyce dringend iets aan doen. Ze stampte ‘Koffie & Koo’ uit de grond, een bijeenkomst voor single vijftigplussers, waar meer dan honderd vrijgezellen zich voor inschreven. De eerste vijftig gingen zaterdag voor het eerst met elkaar rond de tafel zitten. “Leuk om gelijkgestemde mensen samen te brengen, zelfs al leidt het tot weinig of niets.”

Het is koppenlopen zaterdagnamiddag in wijn- en brunchbar François in Kontich. Veertien mannen en 36 vrouwen zitten er rond tien verschillende tafels. Ze zijn allen ouder dan vijftig, hebben momenteel geen levenspartner en zijn naar hier gekomen om nieuwe mensen te leren kennen die in hetzelfde schuitje zitten. “Moet daar per se meteen liefde uit voortkomen? Neen, helemaal niet. Gewoon nieuwe mensen leren kennen, dat is een eerste stap”, benadrukt Marina De Busschere, wiens dochter Joyce de namiddag op poten heeft gezet.