Chiro Koka blikt terug op feestweekend van 75-jarig jubileum

Op losse schroeven voor de Slipkab
/ Op losse schroeven voor de Slipkab
Meer dan 500 deelnemers vierden dit weekend het 75-jarig jubileum van Chiro Kontich-Kazerne (Koka) met spetterende feesten.

Ook de rijke geschiedenis van de groep werd in de kijker geplaatst. Zonder lokalen startte Chiro Koka in 1944 en groeide door de niet-aflatende inzet van opeenvolgende generaties uit tot een springlevende jeugdvereniging in het hart van Kontich-Kazerne.

“Een ploeg van enthousiaste leiders zorgde er elke zondag voor dat een 260-tal leden tussen 6 en 18 jaar er de tijd van hun leven hebben doorgebracht. En het aantal blijft maar groeien”, zegt Bruno Stappaerts.

“Een groot deel van de lokalen werd enkele jaren geleden gebouwd door ‘de bouwleiding’. Dit is een ploeg die bestaat uit leiders die elke zondag kwamen metselen en die illustreert hoe een jonge generatie zich nog steeds blijft engageren en de handen uit de mouwen durft steken. Met datzelfde enthousiasme staken verschillende chiro-generaties een heus feestprogramma ineen. Van de garde uit de jaren ‘50 tot de huidige ploeg”, klinkt het.

Muziekkapel 

Op het programma stond vrijdag een receptie met een terugblik in de rijke geschiedenis. Aansluitend was er een fuif die gekleurd was door ‘het chiroleven’. Speciaal voor deze gelegenheid werd zelfs de muziekkapel na een rustpauze van 25 jaar terug van onder het stof gehaald. Zaterdag waren er ook verschillende activiteiten, zoals een heus ‘massa-chirospel’, een zangstonde bij een knisperend kampvuur en een optreden van de muziekkapel. Het feestweekend werd afgesloten door de lokale band ‘Slipkab’ van weleer die met eigen nummers en covers een orgelpunt zette achter het feestweekend. Maar liefst 294 mensen maken er een mini-kamp van en bleven slapen.

Ook het eten stond centraal in de chiro-geschiedenis. Drie generaties kookploegen zorgden in een veldkeuken voor onvervalst nostalgisch bivak-eten.

Flashmob
/ Flashmob
'Fuifbeesten' om middernacht
/ 'Fuifbeesten' om middernacht
Tentenkamp
/ Tentenkamp
Van jong naar oud
/ Van jong naar oudReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.