Burgemeester Kontich: “Noordelijke verbindingsweg komt door het Stadsrandbos”

Vrijwilligers in de weer om het stadsrandbos te realiseren
Benoit De Freine Vrijwilligers in de weer om het stadsrandbos te realiseren

Burgemeester Bart Seldeslachts (N-VA) van Kontich spreekt met heel veel lof over de vele vrijwilligers en de samenwerking tussen verschillende partners die het stadsrandbos in de Edegemse Beekvallei hebben gerealiseerd. Maar de burgemeester wijst er tegelijk op dat op de plaats van het bos de noordelijke verbindingsweg rond Kontich komt.

Burgemeester Bart Seldeslachts
/ Burgemeester Bart Seldeslachts

“Het beleid rond de open ruimte is een uitdaging. Men moet dit zeker bewaren, maar er moet ook rekening gehouden worden met andere noodzakelijke aspecten in de samenleving, zoals bijvoorbeeld mobiliteit”, sprak de burgemeester, waarmee hij verwijst naar de verbindingsweg rond Kontich.

“Mobiliteit is zeker een uitdaging in de Zuidrand en vooral in Kontich. De grote uitdaging rond Oosterweel moet nog komen. Tijdens de vorige legislatuur hebben N-VA en Dorpslijst Sander op gebied van verkeer naar het best mogelijke compromis gezocht voor onze gemeente. Het Vivoplan werd in het leven geroepen. Vivo staat ‘veilig in en vlot omheen’. Vlot omheen verwijst naar de verbindingsweg waar nu het bos werd geplant”, haalt de burgemeester aan.

“Het gemeentebestuur ijvert al lang voor de verbindingsweg. Dat staat trouwens in het mobiliteitsplan en in het huidig BBC, dat de steun van Dorpslijst Sander (groene partij) kreeg.

De verbindingsweg zorgt voor minder fijn stof door minder doorgaand verkeer dat door woonwijken en het dorpscentrum rijdt. Minder autoverkeer zorgt bovendien voor een veiliger fietsverkeer”, besluit de burgemeester.

Op de grens van Kontich en Edegem, in de Edegemse beekvallei, werden maar liefst 15 000 boompjes en struiken aangeplant voor een nieuw klimaatbos van 6 ha.
Benoit De Freine Op de grens van Kontich en Edegem, in de Edegemse beekvallei, werden maar liefst 15 000 boompjes en struiken aangeplant voor een nieuw klimaatbos van 6 ha.3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Roland Ronse

    Gebrek aan respect voor de honderden vrijwilligers. Gebrek aan respect voor het milieu.

  • Tom Popel

    Grappig want de verbindigsweg lost het probleem niet op.

  • Roger Rymen

    "Noordelijke verbindingsweg komt door het Stadsrandbos" - en dat is hoog tijd voor de inwoners van Kontich en omgeving - In Nederland liggen er al meer dan 50 jaar ringwegen rond steden en dorpen.