Bewoners Kastanjepark gaan zelf composteren

Het gemeentebestuur en de bewoners van het nieuwe Kastanjepark aan de Hofstraat, staken de koppen bij elkaar en beslisten samen om te gaan composteren. Het is het eerste compostproject in de gemeente.
Bewoners gaan zelf composteren.
RV Bewoners gaan zelf composteren.

 “Gft-containers zijn erg groot en dat wordt soms een probleem, vooral aan appartementsgebouwen. “De bal ging aan het rollen toen de inwoners van het appartementsgebouw ons om advies vroegen hoe ze hun parkje met vijver nog aantrekkelijker konden maken met bijkomende bomen, struiken en oeverplanten”, zegt schepen van Milieu Wim Annaert (Dorpslijst Sander).

Onder impuls van de milieuambtenaar ontstond het idee om in ‘het verloren hoekje’, waar drie compostbakken werden geplaatst, een wijkcompostering op te starten. De komende jaren worden de bewoners door de duurzaamheidsambtenaar en vrijwillige kringloopkrachten opgeleid en verder begeleid, waarbij hen alle kneepjes van het composteren worden aangeleerd.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.