32ste Schoolrock Festival stelt programma voor

Op zaterdag 4 mei ontvangt het Sint-Ritacollege van Kontich weer honderden feestvierders voor de 32ste editie van Schoolrock. “Het wordt alweer een knaller van formaat”, verzekeren de leerlingen van de vijfde en de zesde graad, die instaan voor de organisatie.
Rupelsoldaten
/ Rupelsoldaten

Schoolrock kan jaarlijks rekenen op 3.000 à 4.000 bezoekers, van alle leeftijden. Naast optredens van topartiesten heerst er een ongelofelijke sfeer op het festivalterrein. Op de twee speelplaatsen staat er telkens  één podium. Dit jaar moeten de ‘Rupelsoldaten’ één van de grootste publiekstrekkers worden. Ze zijn talent van eigen bodem. Met hun aanstekelijke reggae brengen ze telkens de juiste sfeer. Ze zijn de trots van de Rupelstreek en na meerdere optredens op Reggae Geel en Mano Mundo ook een vaste waarde in heel België. Verder worden de podia gevuld met optredens van topartiesten zoals DVTCH NORRIS, K1D, Bony Macaroni, Tin Fingers, Ares, Rare Akuma, Louis XIV en Shaka Shams.

Goede doelen

Het beleid van het festival is gericht op duurzaamheid. Daarom wordt de drank geserveerd in wisselbekers en worden de festivalgangers aangespoord om met de fiets of de bus te komen. Er zijn vegetarische eetstandjes met gerecycleerde frietzakjes. Met de opbrengst van het festival worden ieder jaar twee goede doelen gesteund. Dit jaar besloot het comité om te kiezen voor Hanibal en Shangrila Home.

Hanibal is een organisatie die jongeren met en zonder een beperking een op maat gemaakte vakantie vol plezier bezorgt. De organisatie werkt met meer dan 200 vrijwilligers. Shangrila Home is een project dat al sinds eind 1995 loopt in Nepal. De organisatie biedt structurele steun door aan meer dan 100 straatkinderen onderdak en voedsel te geven.

Tickets in voorverkoop kosten 11 euro en zijn te bestellen via de website www.schoolrockfestival.be. Aan de inkom betaal je 15 euro. De deuren gaan open om 15.30 uur. Het optreden van de eerste artiest is gepland om 15.30 uur. Verdere informatie en de routebeschrijving vind je op www.schoolrockfestival of op de Facebookpagina van schoolrock. Het Sint-Ritacollege bevindt zich aan de Pierstraat 1 Kontich.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.