32ste editie Schoolrock ecologischer dan ooit

Benoit De Freine
De leerlingen van het Sint-Ritacollege in Kontich gingen dit jaar aan de slag met het thema ‘bohemian’ voor het schoolfestival Schoolrock. “Door het slechte weer was ons nieuw podium ‘Rave Cave’ een groot succes.”

Koud en wisselvallig herfstweer is nooit welgekomen voor een openluchtfestival maar daardoor lieten de studenten achter het Kontichse Schoolrock zich afgelopen weekend niet van de wijs brengen. “De sfeer was enorm goed en de reacties achteraf alleen maar positief”, zegt laatstejaarsstudente Li-Anke Jaskowiak. “Wanneer er weer een hagelbui passeerde of als je de muziek op het hoofdpodium even wat minder vond, konden de feestvarkens altijd terecht in de Dance Container voor een leuk feestje. Het nieuwe podium Rave Cave, voor de durvers, was een gigantisch succes en is wellicht een blijver.”

Groener festival

Schoolrock werkt al langer met een wisselsysteem voor drankbekers maar deed deze editie nog meer inspanningen om een groener festival te worden. “Geen papieren tickets meer en een gezonder en meer lokaal eetaanbod. Verder investeerden we ook in meer randanimatie waarvan de kleefmuur het meest populair was.”

Schoolrock steunde net zoals vorige jaren Shangrila Home vzw, een tehuis voor straatkinderen in het Nepalese Kathmandu. Ook Hannibal krijgt dit jaar steun van de Kontichse studenten, een vzw die ontmoetingen en vakanties organiseert voor kinderen en jongeren met en zonder beperkingen.

Hoeveel er dit jaar is opgehaald voor de goede doelen, moet nog berekend worden.

Tin Fingers
Benoit De Freine Tin Fingers
Benoit De Freine
Benoit De Freine
Tin Fingers
Benoit De Freine Tin FingersReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.