"Knip in Ooststatiestraat moet strenger"

De knip in de Hofstraat is verplaatst naar de Ooststatiestraat. Autoverkeer mag er dus niet meer door. Het gemeentebestuur heeft verbodsborden geplaatst, maar veel bestuurders negeren die. Handige bestuurders begaan zelfs geen verkeersovertreding. Zij omzeilen de knip via de parking van een bedrijventerrein in de buurt.


Volgens waarnemend burgemeester Joost Fillet (Sander) zal dit slechts tijdelijk zijn. "De verkeersborden zullen aangevuld worden met ofwel een bareel, een camera of paaltjes in de grond. Wij overleggen met de technische dienst over wat mogelijk is. Ik verwacht van de politie ook een antwoord op mijn vraag om afspraken te maken over mogelijke verkeerscontroles", aldus Fillet.


De knip in de Ooststatietraat is een van de meest drastische van de negen wijzigingen in het ViVo-verkeersplan. De historische verbindingsweg tussen Kontich Kazerne en Kontich Centrum wordt hiermee afgesloten. De bewoners van Kontich Kazerne en de oppositie verzetten zich tegen de maatregel. Bewoners van Kontich Kazerne klagen dat ze nu moeten omrijden. De krantenwinkel vreest omzetverlies. (CML)