Huis Delsart in de Bondgenotenlaan in Leuven was een vaste waarde en zal verder leven in de geest van uitbaatster Martine Delsart.
Volledig scherm
PREMIUM
Huis Delsart in de Bondgenotenlaan in Leuven was een vaste waarde en zal verder leven in de geest van uitbaatster Martine Delsart. © Vertommen

Koning Boudewijnstichting komt met nieuwe inrichting voor Huis Delsart: “Vrouwelijke ambacht krijgt haar plekje in Leuven”

Sinds Martine Delsart een paar jaar geleden relatief jong overleed en het beschermde pand in de Bondgenotenlaan naliet aan de Koning Boudewijnstichting, werd er achter de schermen grondig nagedacht over een nieuwe invulling. Sinds kort is de spreekwoordelijke kogel door de kerk. “Vanaf eind 2023 zal het meesterschap van vrouwen er groeien en bloeien”, klinkt het veelbelovend.

0 reacties

 1. Vondst in Zoutleeuw blijkt oudste hagedis van Europa : “Dollogekko dormaalensis” leefde er 56 miljoen jaar geleden
  PREMIUM
  Zoutleeuw

  Vondst in Zoutleeuw blijkt oudste hagedis van Europa : “Dollogekko dormaalen­sis” leefde er 56 miljoen jaar geleden

  Na jaren onderzoek heeft een team paleontologen een nieuwe uitgestorven gekkosoort uit België beschreven. De hagedis “Dollogekko dormaalensis” leefde 56 miljoen jaar geleden, en is daarmee de oudste gekkosoort in Europa. Het fossiel werd gevonden in Dormaal. Opmerkelijk, toch voor leken zoals wij, de fossielen werden reeds opgegraven in 1990; meer dan dertig jaar geleden dus. De wetenschappers gaven hem de toepasselijke naam Dollogekko dormaalensis. Het woord gekko is welteverstaan, net zoals dormaalensis. En Dollo is een hommage aan iemand die bij het grotere publiek bekend staat om dinosauriërs.
 2. Hertenhouder nog steeds razend na dodelijke wolvenaanval: “Ik heb het gevoel dat ik als grootvader heb gefaald”
  PREMIUM
  Houthalen-Helchteren

  Hertenhou­der nog steeds razend na dodelijke wolvenaan­val: “Ik heb het gevoel dat ik als grootvader heb gefaald”

  Afgelopen zondagochtend trof hertenhouder Eric Henrotay vier van zijn vijf damherten dood aan in zijn weide in de Pannensman in Helchteren. Ook een bok overleefde de aanval niet. Enkele dagen later heeft hij het nog steeds erg moeilijk om de gebeurtenissen te verwerken. “Ik vrees dat de wolven op een dag niet langer mensenschuw zullen zijn en ook ons zullen aanvallen.”