Werkstraf voor steekpartij met gebroken Duvelflesje aan ingang van danscafé

De steekpartij vond plaats aan de ingang van danscafé The Possé in Oostduinkerke.
Benny Proot De steekpartij vond plaats aan de ingang van danscafé The Possé in Oostduinkerke.
Een Syrische vluchteling moet 50 uur werkstraf uitvoeren voor een steekpartij aan de ingang van danscafé The Possé in Oostduinkerke, in de nacht van 15 juli vorig. Twee personen werden gestoken met een stukgeslagen Duvelflesje, maar hadden het slachtoffer eerder slagen toegediend.

Volgens het openbaar ministerie werd de politie eerst rond 1 uur opgeroepen voor een vechtpartij in het danscafé. Een man had slagen gekregen van twee personen. De rust keerde terug na een politionele tussenkomst. Maar het slachtoffer ging daarna naar een nachtwinkel en kocht er een flesje Duvel. “Hij sloeg het flesje stuk en stapte recht op zijn eerdere belagers af, die aan de ingang van het danscafé stonden. Dat is duidelijk te zien op camerabeelden. Vervolgens werden de twee aangevallen en gestoken”, aldus de procureur. Een ziekenwagen bracht beide mannen over naar het ziekenhuis, met snijwonden ter hoogte van de ribben en arm. De politie ging de gevluchte dader van de steekpartij thuis opzoeken en vond al snel bewijsmateriaal door bloed aan de klink.

Geen poging doodslag

De erkende Syrische vluchteling, die al 4 jaar in ons land is, werd opgepakt voor poging doodslag, maar op het proces werd hij enkel nog vervolgd voor opzettelijke slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid tot gevolg. Hij richtte immers niet op vitale organen. Uiteindelijk vond de rechter een werkstraf van 50 uur gepast na positief advies van het openbaar ministerie. De beklaagde betuigde immers zijn spijt. Hij moet het ene slachtoffer wel een kleine 3.000 euro schadevergoeding betalen en aan de andere een kleine 6.000 euro.