Vrouw (72) verliest envelop met 450 euro, eerlijke vindster geeft hem netjes terug

Getty Images/iStockphoto
Een 72-jarige vrouw uit Koksijde verloor vorige vrijdag een envelop met 450 euro bij de kassa in de Smatch in Koksijde-Bad. Een vindster had de envelop per ongeluk meegenomen en stelde thuis vast wat de inhoud was, waarop ze de envelop terugbracht naar de supermarkt. “Ik weet niet wie de vindster is, maar wil haar erg graag bedanken”, zegt de vrouw uit Koksijde.

“Ik wilde vrijdag een wasmachine kopen en had geld afgehaald. Eerst ging ik naar de Smatch in de Koninklijke Baan om enkele inkopen te doen. Maar uit verstrooidheid liet ik de envelop liggen bij de kassa”, vertelt ze. Toen ze de wasmachine ging kopen, vond ze de envelop niet. “Ik keerde terug naar de Smatch, maar niemand van het personeel had mijn envelop zien liggen. Ik was ervan overtuigd dat ik mijn geld kwijt was”, gaat de vrouw verder. Zaterdag keerde ze terug naar de supermarkt voor nieuwe inkopen.

 “De kassierster riep dat ze goed nieuws had en zwaaide met een envelop. Ik geloofde mijn ogen niet. Ze vertelde dat een vrouw de envelop was komen afgeven nadat ze die per ongeluk in haar tas had gestopt bij de kassa. Al het geld zat er nog in. Ik ben echt opgetogen dat er nog zo’n eerlijke mensen rondlopen. Velen hadden het geld al lang in eigen zak gestoken. Ik weet niet wie de vindster is, maar wil haar erg graag bedanken via deze weg”, zegt de 72-jarige Koksijdse, die liever anoniem wil blijven. 
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • raf stevens

  De wereld is nog niet om zeep. Gelukkig maar.

 • Thierry Piette

  Ik zou het ook terug geven. Toen ik gerant was in een kapsalon (1985) in Antwerpen, had een student haar portefeuille laten liggen in het kapsalon.Wij doen al het nodige om die persoon te tracen,we melden dat haar portefeuille hier nog ligt.Komen ze die halen en zeggen ze dat er meer geld in stak.Ik heb toen tegen haar gezegd,als we er dan toch geld zouden uitgehaald hebben,dan hadden we ineens er alles uitgehaald en u niets hebben laten weten.En ze kon vertrekken.Eerlijk duurt het langst.

 • Guy Lavrijssen

  die kassierster van de smatch is even eerlijk want die had het geld ook kunnen houden !

 • lilly vanilly

  Ik heb ook mijn portefeuille op een bank laten liggen in Blankenberge. Er zat ook veel geld in, het bedrag om een lang weekend door te brengen in Brugge. Met flanelle benen direkt aangegeven bij de plaatselijke politie, die vertelde mij dat er een koppel hen had gebeld, ik mocht mijn portefeuille gaan ophalen in een brasserie. Het was een ouder koppel.... de man gaf mij de raad om wat voorzichtiger te zijn in 't vervolg, gelijk had hij !

 • Willem Van Kalsteren

  Alles is relatief, wanneer je 5000 euro in jou prive bos dan ga je dit toch niet aan de grote klok hangen denk ik. Laatst 5 euro gevonden in een winkel die steek ik dan ook rechtstreeks in mijn zak, als je ze zelf beter kan gebruiken dan iemand anders dan geef ik ze niet weg aan een persoon die er niets mee te maken heeft. Aan de andere kant wanneer er een identiteit aan verbonden is dan is het een ander verhaal dan zoek ik persoon eerst zelf want de politie is ook niet 100% te vertrouwen.