Voetstuk van verkeersbord plant zich in voorruit: vrouw krijgt glas in ogen, man stukje vinger kwijt

De voorruit van de wagen raakte verbrijzeld door het voetstuk van een verkeersbord. De twee inzittenden liepen oppervlakkige snijwonden.
Bart Boterman De voorruit van de wagen raakte verbrijzeld door het voetstuk van een verkeersbord. De twee inzittenden liepen oppervlakkige snijwonden.
In de Veurnekeiweg in Wulpen bij Koksijde gebeurde woensdag kort na de middag een bizar ongeval. Een steunvoet van een verkeersbord vloog uit een aanhangwagen en boorde zich in de voorruit van een achterliggend voertuig. De inzittenden, een koppel uit Veurne, raakten gewond. De vrouw kreeg glas in het oog en de man verloor een stukje van zijn vinger.

“Het incident gebeurde rond 13.15 uur. Een lichte vrachtauto met aanhangwagen reed in de richting van Nieuwpoort. Op de aanhangwagen lagen enkele signalisatieborden en rubberen panelen als voetstuk. Allicht door de felle windstoten is een van die voetstukken uit de aanhangwagen gevlogen”, duidt commissaris Geert Verslype van de politie Westkust. Het object plantte zich in de voorruit van een Ford Focus. De inzittenden liepen de schrik van hun leven op, maar ook verwondingen.

“Het gaat om een koppel uit Veurne van beide 29 jaar. De vrouw kreeg glas in het oog. De man had een zonnebril aan en zijn ogen bleven gevrijwaard, maar hij verloor wel een stukje van zijn vinger. Beide personen werden opgenomen in het ziekenhuis ter verzorging en mochten de kliniek inmiddels verlaten”, aldus Verslype. De lichte vrachtauto met aanhangwagen was doorgereden. De bestuurder was zich van geen kwaad bewust.

“Aan de hand van de opschriften van het voetstuk die in de voorruit belandde, konden we de bouwfirma en de identiteit van de bestuurder achterhalen. Het gaat om een bedrijf uit Puurs en een 25-jarige bestuurder uit Zele. De man is meteen richting het commissariaat gekomen. Er zijn geen indicaties dat hij moedwillig vluchtmisdrijf pleegde”, gaat de commissaris verder. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Benny Marcelo

    Er was waarschijnlijk van vluchtmisdrijf geen sprake maar een lading niet vastmaken is al even misdadig.