Vissersboot Moed en Vertrouwen in Oostduinkerke is afgebroken, wie heeft idee voor alternatief?

Vissersboot Moed en Vertrouwen in betere tijden
Benny Proot Vissersboot Moed en Vertrouwen in betere tijden
De vissersboot Moed en Vertrouwen was dertig jaar lang een vaste waarde bij het binnenrijden van Oostduinkerke. Het vaartuig is nu afgebroken omdat het door slijtage onherstelbare schade had opgelopen. Burgemeester Marc Vanden Bussche (LB) roept zijn inwoners op om ideeën te spuien over een nieuw toekomstig pronkstuk.

Paardenvisser Eddy D’hulster suggereert op zijn Facebookpagina om er een beeld van een paardenvisser te plaatsen. Iemand anders stelt een garnaal voor. Maar de vissersboot zal sowieso gemist worden. “Door de jaren heen liep de houten boot onherstelbare schade op. Deze week hebben we besloten om het vaartuig naar de schroothoop te brengen”, reageert burgemeester Vanden Bussche. “We weten nog niet wat we in de plaats zullen zetten. Alle suggesties zijn welkom. Een link naar de paardenvisserij juich ik zeker toe, maar niets is nog beslist. We geven het woord aan onze inwoners.”

De boot werd afgebroken
Geert Vandenbulcke De boot werd afgebroken

De N788 Moed en Vertrouwen, zoals de boot voluit heet, werd in 1942 gebouwd door Jules Denye in opdracht van Alex Jungbluth, weten ze bij het Agentschap Onroerend Erfgoed. In de beginjaren voer Moed en Vertrouwen voor de Engelse kust, vanaf 1969 in Belgische wateren. Het vaartuig kon tot 6,95 ton vis naar de haven van Nieuwpoort transporteren. De voorlaatste eigenaar, bvba La Maree, verkocht het schip in 1988 voor één toenmalige frank aan de gemeente Koksijde, die het in Oostduinkerke zijn laatste plaats gaf.

De schade was onherstelbaar
Benny Proot De schade was onherstelbaarReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.