Vietnamese mensensmokkelaar komt voorwaardelijk vrij na betaling van 20.000 euro borgsom

De man zou Vietnamezen onder meer naar snelwegparkings vervoerd hebben.
Foto PVBN De man zou Vietnamezen onder meer naar snelwegparkings vervoerd hebben.
De Brugse strafrechter heeft een Vietnamese mensensmokkelaar woensdagmorgen voorwaardelijk vrijgelaten in afwachting van zijn proces. Eerst moest de man uit het Brusselse wel een borgsom van 20.000 euro op tafel leggen.

De Vietnamese man werd op 30 maart dit jaar opgepakt in Koksijde. In zijn wagen zaten acht van zijn landgenoten, die geen papieren op zak hadden. De man verklaarde tijdens het verhoor dat hij af en toe mensen uit het Brusselse richting Frankrijk of de kust vervoerde. Eén van zijn stopplaatsen waren naar eigen zeggen benzinestations. Sinds zijn arrestatie zit de verdachte in voorhechtenis. Deze zomer probeerde hij tevergeefs vrij te komen. Woensdagmorgen waagde hij met succes een nieuwe poging. De Brugse strafrechter ging in op zijn verzoek tot voorlopige invrijheidsstelling. De ma, mocht de gevangenis verlaten, nadat hij een borgsom van 20.000 euro op tafel legde. Zijn proces vindt plaats op 23 oktober.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.