Vier jobstudenten houden strand deze zomer afvalvrij

Guido Decorte (schepen van milieu), Nathalie Haentjens en Jan Vandromme (dienst Milieu & Duurzame Ontwikkeling Koksijde) en Sarah, Arno, Ian en Alexi van het team Mooimakers.
Gemeente Koksijde Guido Decorte (schepen van milieu), Nathalie Haentjens en Jan Vandromme (dienst Milieu & Duurzame Ontwikkeling Koksijde) en Sarah, Arno, Ian en Alexi van het team Mooimakers.
Vier jobstudenten mogen zich deze zomer ‘mooimakers’ noemen in Koksijde. Hun taak is om het strand afvalvrij te houden.

“Onze stranden in Koksijde en Oostduinkerke zien er zelden uit alsof er net een festival heeft plaatsgevonden”, benadrukt milieuschepen Guido Decorte (LB). “Ook de hoeveelheid restafval daalt jaar na jaar. Op die weg willen verder en daarom stellen we een team mooimakers voor. Die vier jobstudenten zullen mensen aanspreken, halen een albatros boven met een spel op kindermaat en organiseren een twintigtal zwerfvuilacties op het strand. We investeren liever in dat project 10.000 euro dan in de aankoop van extra vuilnisbakken op het strand, want dat is dweilen met de kraan open. Een dagje strand kan zonder afval. Dat is de boodschap die we onze bezoekers willen meegeven.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.