Vier auto’s uitgebrand op parking van station, parket stuurt deskundige

De brand ontstond bij de brommobiel. Drie andere voertuigen brandden eveneens uit.
Bart Boterman De brand ontstond bij de brommobiel. Drie andere voertuigen brandden eveneens uit.
Op de parking van het station van Koksijde zijn donderdagnamiddag vier auto’s uitgebrand. Vier andere wagens raakten beschadigd. De oorzaak is nog niet bekend.

Getuigen zagen iets voor 16 uur hoe een brommobiel, type AIXAM, plots in lichterlaaie stond op de parking van Station Koksijde, eigenlijk nog grondgebied Veurne. De brandweer snelde ter plaatse. “Bij aankomst stonden al vier voertuigen in lichterlaaie. De brand was snel onder controle, maar de vier auto’s zijn uitgebrand.  Vier andere voertuigen in de nabijheid liepen eveneens schade op”, zegt woordvoerder Kristof Louagie van Brandweer Westhoek. 

De eigenaar van de brommobiel was donderdagmorgen naar Brussel vertrokken en had zijn voertuig op de parking achtergelaten. Vanwege het tijdsverloop tussen het uitschakelen van de wagen en de brand, besloot het parket een deskundige aan te stellen om de oorzaak te achterhalen. De plaats is momenteel afgesloten met een perimeter. Ook de andere getroffen auto-eigenaars hebben allicht vandaag de trein genomen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.