Vandalen laten spoor van vernieling achter tussen Koksijde en Nieuwpoort

Een spiegel van een geparkeerde auto werd stuk getrapt.
RV Een spiegel van een geparkeerde auto werd stuk getrapt.
Enkele vandalen hebben in de nacht van zondag op maandag een lang spoor van vernieling aangebracht in Koksijde, Oostduinkerke en Nieuwpoort. De vernielingen begonnen ter hoogte van Ster Der Zee in Koksijde en liepen vervolgens via de Albert I-Laan doorheen Oostduinkerke tot de Kaai in Nieuwpoort. 

Bloempotten werden in het rond gegooid, pmd-zakken uitgestrooid en verkeerspalen uitgetrokken. De vandalen beschadigden volgens de politie Westkust ook minstens een tiental auto’s door spiegels stuk te stampen of ruitenwissers los te rukken. De politie is een onderzoek gestart, onder meer op basis van camerabeelden. De schade in de straten is inmiddels opgeruimd door de gemeentelijke diensten. Als de daders gevat worden, wacht hen een gepeperde rekening.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marc Baert

    Geen celstraffen aub maar de celstraffen omzetten in werkstraffen . Overdag werken en de nacht in gevangenis tot alles en iedereen ruim vergoed is Stop met pamperen het werkt niet.

  • francois dierickx

    Duur laten betalen en 12 maanden effectief celstraf punt