School MPI Westhoek getroffen door inbraak, maar dit keer geen buit

Medisch Pedagogisch Instituut Westhoek in de Pylyserlaan in Koksijde
Google Street View Medisch Pedagogisch Instituut Westhoek in de Pylyserlaan in Koksijde
De basisschool MPI Westhoek in de Pylyserlaan in Koksijde kreeg in de nacht van dinsdag op woensdag inbrekers over de vloer. “Er is schade geleden, maar de inbrekers hebben niets gestolen. De inbraak heeft geen invloed op de werking van de school”, reageert directeur Els Boey. De politie is een onderzoek gestart.

De dieven klommen binnen door een raam te forceren. “Binnen in ons schoolgebouw werd een tussendeur ernstig beschadigd. Die moet vervangen worden. De inbrekers waren kennelijk uit op geld. Er zijn heel wat kasten doorzocht en een behoorlijke wanorde achtergelaten. Maar er werd geen geld gevonden omdat er geen geld aanwezig is in ons schoolgebouw”, gaat de directeur verder. Projectors, laptops en videocamera’s bleven onaangeroerd. 

Dat er geen geld meer wordt achtergelaten, komt door  eerdere inbraak in februari. “Toen werd wel geld en elektronica gestolen, zoals onder meer een videocamera. Een deel van de buit is teruggevonden, maar we hebben toen wel voorzorgsmaatregelen getroffen. We zijn opgelucht dat er dit keer geen buit is, maar wordt onze school opnieuw geconfronteerd met een inbraak en schade. Allerminst prettig”, aldus de directeur. De politie kwam ter plaatse en startte een onderzoek. Enkele objecten die vermoedelijk werden aangeraakt door de inbrekers, zijn door de politie meegenomen naar het labo voor een sporenonderzoek.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.