Rechtstreeks van de boer op het bord van festival We Can Dance op strand Zeebrugge

Nicolas Decloedt, Willem Hiele en Harm Rademan (op de foto in plaats van chef-kok Sean Uytterhaegen die ontbreekt).
Benny Proot Nicolas Decloedt, Willem Hiele en Harm Rademan (op de foto in plaats van chef-kok Sean Uytterhaegen die ontbreekt).
‘Farm to table’, van de boerderij naar de tafel: dat is de naam van het nieuwe concept dat het festival We Can Dance in augustus lanceert op het strand van Zeebrugge. “Drie Belgische topchefs creëren gerechten met producten van lokale West-Vlaamse landbouwers”, legt organisator Bart Roman uit. Uit onze regio zijn dat Carcasse en Willem Hiele uit Koksijde.

We Can Dance in Zeebrugge duurt voor het eerst drie dagen en begint al op vrijdagavond 9 augustus. Gestart met 5.500 festivalgangers is het evenement uitgegroeid tot 32.000 bezoekers vorig jaar. “Voor de zevende editie leggen we het accent op de lokale producten”, geeft Bart Roman mee. “Al van bij het begin kon je op ons festival geen hamburgers of frieten eten. Op de drankkaart staan tot 120 soorten cocktails. Dit jaar lanceren we de nieuwe Farm to Table-tent met een open keuken en keuze uit drie verschillende gerechten, klaargemaakt met lokale producten. We werken daarvoor samen met Gault&Millau-groentechef 2019 Nicolas Decloedt van Humus x Hortense, North Sea Chef Willem Hiele en Sean Uytterhaegen van Carcasse/Dierendonck. Koken met lokale, seizoensgebonden ingrediënten is hun opdracht. De beweging Boerentrots ondersteunt het initiatief.” 

Willem Hiele ziet het helemaal zitten. “Het is niet het eerste festival dat ik doe. Zo’n evenement mag gerust wat opvoeding geven aan zijn bezoekers. Ook een muziekliefhebber heeft recht op een culinair hoogstandje. Op het terrein zullen we een plek creëren waar je volop kan genieten van al het lekkers dat de boeren hebben geoogst.” En wat maken de drie chefs nu klaar? Zonder alles te verklappen zal Nicolas een pizza serveren met Belgische buffelmozzarella en ananastomaat, Willem Hiele Belgische quinoa, schelvis en duinkruiden en Sean shortribs van West-Vlaams rood rund.

Info: www.wecandance.be
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.