Pas gekochte Maserati uitgeleend aan vriend: jogger over motorkap, crash in gracht en positieve ademtest

De Maserati GranTurismo met amper 50 kilometer op de teller.
Bart Boterman De Maserati GranTurismo met amper 50 kilometer op de teller.
De bestuurder van een Maserati GranTurismo is gisteren iets voor 22 uur in de gracht gecrasht in Wulpen bij Koksijde. Een jogger belandde op de motorkap en kwam er als bij wonder zonder zware verwondingen vanaf. Pittig detail: de bestuurder is een vriend van de kersverse eigenaar en mocht de wagen even uittesten. Hij is zijn rijbewijs kwijt na een positieve ademtest. 

De Maserati GranTurismo, een wagen met een nieuwprijs van gemiddeld 115.000 euro, was nog maar net tweedehands aangekocht en de nieuwe eigenaar had er slechts vijftig kilometer mee gereden. Vriend W.M. (40) uit Wulpen mocht achter het stuur kruipen om de bolide uit te testen. Maar op de Toekomstlaan, net voorbij de brug over het kanaal, liep het grondig fout. De auto begon te slippen en stevende af op een jogger. Volgens Ine Deburchgraeve, woordvoerster van de politiezone Westkust, vloog de 42-jarige jogger uit Oostduinkerke over de motorkap. “De man raakte gewond aan het been en de schouders, maar zou zelf de spoeddienst raadplegen. De jogger heeft veel geluk gehad”, zegt Ine Deburchgraeve. 

Bart Boterman

Lichtpuntje

De politie onderwierp de bestuurder aan een alcoholtest. “Hij legde een positieve ademtest af. Jammerlijk, het is nota bene de start van de BOB-campagne. Zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken”, aldus de woordvoerster. De politie liet de auto takelen. De eigenaar beklaagt zich ongetwijfeld dat hij zijn nieuwe wagen uitleende aan een vriend. Een lichtpuntje: de Maserati raakte niet onherstelbaar beschadigd. Het wordt ongetwijfeld een verzekeringskwestie. 

Bart Boterman52 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Toon Schouteden

  Verzekeringskwestie? Dronken bestuurder? De verzekering moet zich terugtrekken en de politie moet de wagen verbeurd verklaren: dat zal de hoogheidswaanzin van die gasten leren.

 • Johan Van loocke

  Tja, met onze wagens rijden alleen mijn vrouw en ik. Simpel ! Niemand moet vragen om onze bestelwagen te lenen voor dit of dat, huur er eentje. Klinkt asociaal maar zo vermijdt je problemen bij ongeval, boete, schade ...

 • John De Smedt

  Om met zo een auto te rijden moet je kunnen rijden ook he,als die man gewend is om met een doorsnee gezinswagen te rijden en die krijgt daar ineens een V8 onder zijn rechtervoet......

 • ANN LIMBOS

  Met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig.

 • Johan Billiet

  @Bart Van Ransbeeck, deel je mening, ter info in Zweden zijn de boetes niet inkomensgerelateerd echter wel in Finland.Maar inderdaad verkeersstraffen in België zijn om mee te lachen...