Paradekorps El Fuerte klaar voor WK: " We gaan voor goud"

De leden van El Fuerte toen ze Europees kampioen werden.
Repro Gudrun Steen De leden van El Fuerte toen ze Europees kampioen werden.
Het Koksijdse paradekorps El Fuerte is geselecteerd voor het wereldkampioenschap morgen in het Nederlandse Kerkrade. Liefst 120 korpsen uit zeventien landen zullen er strijden om de wereldtitel.

"We trekken met 59 muzikanten naar Kerkrade, van wie er 34 op het podium zullen staan die samen een handvol nummers zullen spelen in zesenhalve minuut", zegt Jurrie Delporte (44), die El Fuerte zestien jaar geleden startte en die zaterdag ook mee op het podium zal staan. "Onze sterkte is onze performance. Zo hebben we een voorwaartse mars met een aantal draaibewegingen ingeoefend terwijl we musiceren. Daarmee willen we de jury overtuigen en wie weet gaan we dankzij de mars wel met de gouden medaille naar huis. In 2009, toen we ook voor het WK waren geselecteerd, kregen we de zilveren plak. Vorig jaar behaalden we de Europese titel met 94,25 procent, de hoogste score van het tornooi, en werden we ook nationaal kampioen. Twee goede redenen voor een selectie voor het kampioenschap van zaterdag", zegt Jurrie. "Dat zo'n wedstrijd deuren opent, bewijzen de vele aanvragen die we krijgen. Tot in Shanghai, Praag en Tsjechië toe vragen ze ons om op te treden, maar het moet allemaal betaalbaar blijven uiteraard. In eigen streek treden we vanaf eind augustus terug op."


El Fuerte heeft al vijftien provinciale en acht nationale titels, een bronzen, zilveren en gouden medaille op een EK, zilver op een WK en vier kampioenstitels van de lage landen. Meer informatie via www.elfuerte.be (GUS)