Open Monumentendag: hier kan je kijkje komen
nemen

De vroegere theaterzaal boven het brandweerarsenaal.
Gemeente Koksijde De vroegere theaterzaal boven het brandweerarsenaal.
Oostduinkerkenaar Nick Durivault brengt zondag om 11 en 15 uur een monoloog in de oude feestzaal boven het brandweerarsenaal. Het is maar één van de activiteiten op Open Monumentendag nu zondag.

Het gebouw waar nu de brandweer van Oostduinkerke is gevestigd, dateert van 1910. Toen vonden er verschillende toneelopvoeringen en muziekconcerten plaats. Nick Durivault verdiepte zich in oude theaterstukken die er destijds werden opgevoerd en brengt daarover een monoloog zondag. Daarnaast kan je op open monumentendag drie villa’s bezoeken: Sans Gène in de Zeepannelaan, Sursum Corda in de Koninginnelaan en L’Ermitage in de Oasisstraat. Check bij cultuur@koksijde.be of er nog plaats is tijdens de rondleidingen. In het Jommekeshuis in de Tulpenlaan kan je de nieuwe mini-expo bezoeken over het vertier van de jeugd de voorbije honderd jaar. Uiteraard draaien ook de wieken van de Zuid-Abdijmolen en zijn de musea Ten Duinen en Navigo open. Ten Duinen is het infopunt zondag. 

Villa L'ermitage.
Gemeente Koksijde Villa L'ermitage.
Het Jommekeshuis in de Tulpenlaan.
Gemeente Koksijde Het Jommekeshuis in de Tulpenlaan.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.