Op de vuist door misverstand
na WK-match België-Brazilië

Het Jeugdontmoetingscentrum De Pit in Koksijde.
Benny Proot Het Jeugdontmoetingscentrum De Pit in Koksijde.
Een broer, zus en haar vriend riskeren elk 2 maanden cel en een geldboete voor een vechtpartij aan De Pit in Koksijde. Daar werd op 6 juli vorig jaar de WK-match van de Rode Duivels tegen Brazilië getoond op groot scherm. 

Het werd een memorabele wedstrijd, die voor S.V. verkeerd afliep. “Na de wedstrijd zag hij plots vrienden van hem aan de overkant van de straat lopen. Hij floot naar hen, maar dat werd door J.V. en zijn vriendin K.V. verkeerd geïnterpreteerd. Zij stonden daar ruzie te maken en ze dachten dat S.V. zich wilde moeien. Ze stapten op hem af en vroegen ook versterking van K.V., de broer van K.V. Samen gaven ze mijn cliënt enkele klappen en vernielden ze zijn bril.” Het slachtoffer vraagt daar 3.000 euro voor, wat de beklaagden schromelijk overdreven vinden. Zij vragen ook de vrijspraak. Vonnis op 24 mei. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Joseline Wyns

    We staan als koppel ruzie te maken, een onbekende fluit (naar zijn vrienden) en dan staan we plots als koppel van de ene seconde op de andere samen sterk, is de ruzie vergeten en slaan we maar iemand anders in mekaar??? Wat is dit toch de dag van vandaag in deze maatschappij? Is het zo moeilijk om woorden te gebruiken en die vuisten in de zakken te laten zitten? Moet er nu voor alles direct ruzie gezocht worden?