Nieuwe brochure voor mensen met beperking: waar kan je in West-Vlaanderen op restaurant of naar het toilet?

In deze brochures vind je de toegankelijke horecazaken aan de kust en toegankelijk sanitair in de provincie
Gemeente Koksijde In deze brochures vind je de toegankelijke horecazaken aan de kust en toegankelijk sanitair in de provincie
De provincie heeft zijn toegankelijkheidsbrochures ‘aangepast sanitair’ en ‘beter toegankelijke restaurants en cafés aan de kust’ vernieuwd.

In Koksijde stelde de provincie zijn twee herwerkte folders voor. “Het Vlaams expertisecentrum onderzocht de toegankelijkheid van restaurants en cafés aan de kust. Het selecteerde een honderdtal beter toegankelijke zaken”, zegt gedeputeerde Sabien Lahaye-Battheu. “Per kustgemeente hebben we een brochure samengesteld. Op elke pagina vinden de bezoekers één zaak terug met daarbij de informatie over de toegankelijkheid. De Haan en Bredene zitten in één boekje. Per kustgemeente verspreiden we 650 boekjes. Daarnaast lieten we in alle West-Vlaamse gemeenten het aangepast sanitair onder de loep nemen. We verdeelden de provincie in, in de regio’s Kust, Westhoek, Brugge, Kortrijk en Roeselare. Alles samen omvatten die 260 verschillende locaties. Voor de Kust hebben we 3000 boekjes, voor de Westhoek 1500 en de overige centrumsteden 500.” De brochures zijn gratis beschikbaar bij de toeristische infokantoren. 

De voorstelling van de toegankelijkheidsbrochures vond in Koksijde plaats
Gemeente Koksijde De voorstelling van de toegankelijkheidsbrochures vond in Koksijde plaats1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marianne Vanwynsberghe

    de toegankelijkheid misschien. maar bijna nergens kunnen ze naar toilet. bijna overal met trappen naar boven en beneden