Niet met dienst, maar wel alert: politieman betrapt inbreker bij de buren en verwittigt collega’s

Shadow of a burglar (or murderer or rapist) while he enters through an open window.
getty Shadow of a burglar (or murderer or rapist) while he enters through an open window.
Een politieman die niet aan het werk was  heeft maandag in de vooravond een inbreker betrapt in de Koninklijke Baan in Koksijde. De politieman van Politiezone Westkust zag rond 17.40 uur beweging in het huis van de buren, een tweede verblijf waar normaal gezien niemand aanwezig was.

De politieman ging kijken en verwittigde zijn collega’s. De inbreker werd betrapt tijdens het ingooien van een raampje en sloeg op de vlucht. Hij werd achternagezeten door de politieman, die de opgeroepen patrouilles informeerde over de richting. De inbreker werd kort nadien in de boeien geslagen. Het gaat om een transmigrant die zich in Koksijde ophoudt, bevestigt de politie Westkust. Over zijn nationaliteit is voorlopig geen zekerheid en over zijn leeftijd evenmin. De man verklaart minderjarig te zijn, maar moet een botscan ondergaan om daar zekerheid over te krijgen. In de woning werd niets gestolen want die werd niet betreden. Is er wel braakschade.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.