Nancy (37) wordt wakker door motor van haar Porsche Panamera en ziet de wagen wegscheuren: “Een raadsel hoe dieven de motor startten zonder sleutel”

Archiefbeeld, Porsche Panamera.
ANP Archiefbeeld, Porsche Panamera.
Een peperdure Porsche Panamera is gestolen in de Koninginnelaan in Koksijde. “Het een raadsel hoe ze de auto hebben gestart zonder sleutel. Het moet een professionele bende zijn geweest”, zegt eigenares Nancy Triempont (37), uitbaatster van kledingzaak Lucy-Jane in Nieuwpoort. 

De diefstal gebeurde in de nacht van zondag op maandag. “Ik werd iets voor 1 uur wakker en herkende het geluid van de motor. Toen ik door het raam ging kijken, zag ik mijn wagen wegscheuren”, zegt Nancy. Ze belde meteen de politie, maar de vogels waren al gaan vliegen. “In eerste instantie dacht ik: ‘de dieven zijn in het huis geweest en hebben de sleutel mee’. Maar nee, er is geen enkel spoor van inbraak en de contactloze sleutel ligt hier nog. Ze hebben met andere woorden de code om de wagen te openen én de code om de motor te starten gekraakt. Ook de politie zit met de handen in het haar, want dat laatste zou onmogelijk moeten zijn. Ik begrijp er niets van”, zegt ze. 

Nancy Triempont is de uitbaatster van de kledingzaak Lucy-Jane in de Albert I-laan in Nieuwpoort.
rv Nancy Triempont is de uitbaatster van de kledingzaak Lucy-Jane in de Albert I-laan in Nieuwpoort.

Gevolgd tot aan woning?

De Porsche Panamera is twee jaar oud en wellicht nog zo'n 100.000 euro waard. De wagen werd na de diefstal door ANPR-camera’s opgemerkt op de snelweg. Politie en parket onderzoeken de zaak volop. “Ik vermoed sterk dat ik gevolgd ben tot mijn huis en een dievenbende daarna aan de voorbereidingen is begonnen om mijn wagen te stelen. Twee maanden geleden hoorde ik voetstappen op het terras. Ook toen heb ik de politie gebeld, maar er was niemand meer te zien. Zijn ze zo binnen de radius van de contactloze sleutel geweest om de codes uit te lezen? Ik heb er het raden naar”, aldus Nancy Triempont. 

Wellicht al in buitenland

“Ik ben in elk geval flink geschrokken en vermoed dat het een diefstal op bestelling was. Wellicht zit wagen al lang in het buitenland. Ik hoop dat de politie snel vorderingen maakt in het onderzoek”, zegt ze.

Nancy vraagt mensen die informatie hebben over de zaak om de politie te contacteren. De nummerplaat van haar wagen is 1-VKH-807. Het parket kan voorlopig niets kwijt over de zaak.