Na politieachtervolging van 60 kilometer: “Stem in hoofd zei dat ik thuis op bed moest liggen”

Archiefbeeld: een van de politiewagens van Westkust raakte beschadigd, net zoals op dit archiefbeeld
BBO Archiefbeeld: een van de politiewagens van Westkust raakte beschadigd, net zoals op dit archiefbeeld
Kan een 41-jarige man uit Ardooie ongestraft wegkomen na een wilde politieachtervolging van liefst 60 kilometer lang door een groot stuk van West-Vlaanderen? Het heeft er alle schijn van, want een psychiater oordeelde dat V. geestesgestoord is en op 5 januari niet wist wat hij deed.

Een motorrijder in Koksijde merkte om 11.50 uur een auto op waarvan de uitlaat op de grond hing. Hij wilde de wagen stoppen, maar Ardooienaar V. stoof er vandoor. Hij reed richting autosnelweg en zette koers naar zijn woonplaats. Verschillende agenten op de motor en voertuigen van de wegpolitie en lokale politie zetten de achtervolging in. Pas na 60 kilometer en drie kwartier later kon V. klemgereden worden. Twee politiewagens raakten daarbij beschadigd. De snelweg ging toen zelfs even helemaal dicht. 

Stem in hoofd

V. gaf daarna een opmerkelijke verklaring: “Ik kon onmogelijk stoppen voor de politie. Er was een stem in mijn hoofd die zei dat ik naar huis moest om op mijn bed te gaan liggen.” De man had ook gedronken. Een psychiater oordeelde dat hij inderdaad aan een geestesstoornis lijdt. V. zit nu nog in de gevangenis, maar wordt wellicht geïnterneerd. De politierechter velt vonnis op 24 juni. 

De achtervolging besloeg maar liefst 60 kilometer
Google Maps De achtervolging besloeg maar liefst 60 kilometerReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.