N-VA wil straatnaamborden laten adopteren

N-VA wil dat inwoners straatnaamborden kunnen adopteren
Benny Proot N-VA wil dat inwoners straatnaamborden kunnen adopteren
Een opmerkelijk voorstel van N-VA in Koksijde. De partij wil burgers aanmoedigen om straatnaamborden te adopteren om die mee te helpen onderhouden. Het gaat dan vooral over die op een witte stenen sokkel.

“In Oostduinkerke zijn er nog van die authentieke witte straatnaamborden waar vaak bloemen in staan”, duidt Rita Gantois (N-VA). “Burgers zouden het meter- of peterschap kunnen aanvaarden maar de gemeente blijft uiteraard eigenaar. De inwoners kunnen dat bord dan netjes houden. Ook gevel- en tegeltuintjes willen we extra stimuleren. Tot slot willen we de Koksijdenaar meer verantwoordelijkheid geven over het onderhoud van rotondes. Daar zouden ze zwerfvuil kunnen ruimen.” Schepen Dorine Geersens (LB) onderlijnt de aanpak van de meerderheid. “Binnenkort stellen we ons vernieuwd bloemencomité voor. Die vereniging willen we mee laten participeren in het groenbeleid. Burgers op rotondes loslaten om er zwerfvuil te rapen lijkt me wel heel gevaarlijk. Tot slot is er al een reglement voor gevel- en tegeltuintjes.” Burgemeester Marc Vanden Bussche (LB) vat het kort samen: “Het onderhoud van het groen is een taak van de gemeente.” Oppositiepartij Koksijde Vooruit juicht de N-VA-voorstellen wel toe maar stelt dat ze beter moeten uitgewerkt worden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.