Meer activiteiten voor jongeren

STEM 2018 | DIT MOET BETER IN KOKSIJDE

Kinderen amuseren zich op een springkasteel in Koksijde.
Benny Proot Kinderen amuseren zich op een springkasteel in Koksijde.
Alle politieke partijen die nu in de Koksijdse gemeenteraad zetelen, zijn het erover eens dat ze de jongeren in de kustgemeente moeten proberen te houden. Over hoe dat dan moet, zijn de meningen verdeeld.

"Er zijn vier volwaardige uitgaanslocaties, CasinoKoksijde en de Witte Burg zijn fuiflocaties waar er tot 4 uur mag gefeest worden, er zijn verschillende surf- en strandclubs, drie beachbars en een bioscoop", somt huidig jeugdschepen Lander Van Hove (LB) op. "Op onze lijst staan zes jongeren. De jeugd en ondernemers zijn twee belangrijke doelgroepen. Een nieuw initiatief dat we in Koksijde willen lanceren, is een coworkingspace waar jonge mensen in een professionele setting kunnen werken. Tijdens de blokperiodes kunnen we er een studieruimte van maken."


N-VA wil van Koksijde de meest kindvriendelijke gemeente van de kust maken. "We denken aan initiatieven zoals een pagadderpad, klankenpad, veilige fietspaden en cultuurcheques voor jongeren", zegt Peter Hillewaere. "Samen met de hotelschool moeten we onderzoeken of een culinaire hogeschool haalbaar is."


Koksijde Vooruit streeft naar een nieuw jeugdhuis, vestigingssubsidies voor jonge koppels, kampjes in alle schoolvakanties, hogere subsidies voor jeugdverenigingen, een nieuwe polyvalente zaal en een evenementenplatform op het strand.


Rosaline Mouton (sp.a) ijvert voor sport- en cultuurcheques voor jongeren. "En de jeugdconsulent moet meer de kans krijgen om op het terrein te werken en echt contact te leggen. Hij of zij kan de jeugd begeleiden bij het organiseren van festivals. Een jeugdontmoetingscentrum kan op de site van de luchtmachtbasis." (GUS)