Man onderuit gereden op zebrapad door motorrijder, kan buggy met eenjarig zoontje nog net op trottoir duwen

Het slachtoffer werd onderuit gereden op het zebrapad in de Leopold II-laan in Oostduinkerke. Hij kon de buggy met zijn eenjarig zoontje nog net op het trottoir duwen.
Google Street View Het slachtoffer werd onderuit gereden op het zebrapad in de Leopold II-laan in Oostduinkerke. Hij kon de buggy met zijn eenjarig zoontje nog net op het trottoir duwen.
In de Leopold II-laan in Oostduinkerke is dinsdagnacht een zwaar ongeval gebeurd met een voetganger die het zebrapad overstak met zijn zoontje van amper een jaar oud in de buggy. De Zedelgemnaar kon de kinderwagen nog net op het trottoir duwen vooraleer hij aangereden werd door een motorrijder. Hij werd meters verder weggeslingerd en is zwaargewond aan de benen. 

Het incident gebeurde rond half een ‘s nachts ter hoogte van de Jacquetlaan. Een 28-jarige motorrijder, een Koksijdenaar, had niet gezien dat er iemand met een buggy het zebrapad overstak. “De alerte voetganger, een 42-jarige Zedelgemnaar, kon nog net de buggy op het trottoir duwen toen hij de motorrijder zag aankomen. Hij werd aangereden en een tiental meter verder weggeslingerd. De man raakte zwaargewond aan de benen en werd naar het AZ West in Veurne overgebracht. Ook de motorrijder kwam ten val en raakte gewond”, zegt Ine Deburchgraeve van de politie Westkust. 

De motorrijder legde nadien een negatieve ademtest af. Het ongeval zou puur door onoplettendheid veroorzaakt zijn. Levensgevaar was er niet. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.