Man (30) viert op café dat hij papa wordt, maar belandt in ziekenhuis, politiekantoor en rechtbank

Danscafé De Viking.
Benny Proot Danscafé De Viking.
Een 30-jarige man uit Alveringem riskeert een celstraf van een maand en 1.200 euro boete voor een nogal uit de hand gelopen uitgaansnacht op 12 oktober vorig jaar. De man was naar eigen zeggen gaan vieren dat hij vader werd, maar dronk veel te veel in danscafé De Viking in Oostduinkerke.

De ziekenwagen werd opgeroepen voor iemand die gewond was geraakt in de Witte Burg, een residentiële wijk. Bij aankomst lag de vader in spe languit op straat, fors boven zijn theewater en met een bloedende wonde. De man werd ondersteund door de ambulanciers om verzorgd te worden. Hij werd agressief waarop de politie in bijstand kwam. 

“Dat werkte als een rode lap op een stier. Hij werd erg agressief en begon te slaan en te schoppen naar de inspecteurs. Ook spuwde hij naar hen en naar de ambulanciers. In het ziekenhuis ging het gewoon verder en moest de politie nog eens terugkeren. Door zijn agressieve houding in het ziekenhuis werd hij dan maar meegenomen naar het commissariaat”, aldus de procureur. Er werd 1 maand cel en 1.200 euro boete gevorderd.

De man uit Alveringem verklaarde in de rechtbank dat hij wakker werd in de cel en van niets meer wist. Zijn vriendin maakte hem er attent op dat hij bovendien had overgegeven in het ziekenhuis en het politiebureau. De man vroeg de rechter of hij een werkstraf mocht uitvoeren. Intussen is hij wel papa geworden. Vonnis op 6 juli.