Loïc Devos haalde het van vier andere kandidaat-kinderburgemeesters

Dit is de nieuwe kindergemeenteraad van Koksijde
Gemeente Koksijde Dit is de nieuwe kindergemeenteraad van Koksijde
De interesse om kinderburgemeester van Koksijde te worden was groot dit jaar. De elfjarige Loïc Devos haalde het uiteindelijk na lottrekking. In de kindergemeenteraad zetelen veertien leden.

Loïc krijgt in de nieuwe kindergemeenteraad hulp van Alexy Billon, Lennert Meirlevede, Jack Lagrou, Yaro Mertens, Kyento Sarrazijn, Estée Vandendries, Pauline François, Ilan Blomme, Manon Vandooren, Fiora Vandenberghe, Kato De Cock, Kaithlin Lippens en Noah Van de Woestyne. Al die kinderen komen uit de leerlingenraad op hun school. Bijna elke Koksijdse school heeft zo één leerling van het vijfde en één van het zesde leerjaar in de kindergemeenteraad. Ze zullen vijf keer per schooljaar samen komen om thema’s zoals sport en spel, onderwijs, verkeer, veiligheid en milieu te bespreken. Ook op officiële inhuldigingen en Koksijdse evenementen krijgen de kindergemeenteraadsleden een uitnodiging in de bus.

Loïc met schepen Lander Van Hove en burgemeester Marc Vanden Bussche
Foto gemeente Koksijde Loïc met schepen Lander Van Hove en burgemeester Marc Vanden Bussche
Loïc Devos is de nieuwe Koksijdse kinderburgemeester
Gemeente Koksijde Loïc Devos is de nieuwe Koksijdse kinderburgemeesterReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.