Leerlingen bijzonder onderwijs verkopen zelfgekweekte bloemen en planten

Leerlingen bijzonder onderwijs De Rozenkrans verkopen bloemen en planten van eigen kweek.
Rozenkrans Leerlingen bijzonder onderwijs De Rozenkrans verkopen bloemen en planten van eigen kweek.
BuSO De Rozenkrans in Oostduinkerke heeft een schooltuin van 2000 vierkante meter waar planten, groenten en kruiden groeien. Zelf een plantje kopen van de leerlingen kan nu vrijdag 3 mei, tijdens de tiende verkoopdag op school.

“Het zijn de leerlingen van de opleidingsvorm 1 die zich bekommeren om de schooltuin”, zegt Dirk Goens, die samen met Koen Knockaert tuinverantwoordelijke is. “Het hele schooljaar kweken, stekken en zaaien ze. In het voorjaar zijn dat vooral bloemen en planten en in het najaar leggen we het accent op verse groenten. Met de opbrengst van de verkoopdag kopen we nieuwe zaden, plantjes en materiaal aan. Tijdens de schoolvakanties komen geëngageerde leerkrachten langs om de tuin te onderhouden.”

“We zijn klein gestart maar ondertussen krijgen we om en bij de 150 bestellingen”, vervolgt een fiere Goens. “Uiteraard is dit een opsteker voor de leerlingen die er heel wat tijd en energie in stoppen. We bereiden onze tiende bloemenverkoopdag voor. Die vindt nu vrijdag 3 mei tussen 8.30 en 16 uur plaats in de schooltuin in de Albert I-laan 56 in Oostduinkerke. Digitaal bestellen kan ook via buso.de.rozenkrans@telenet.be.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.