Kunstenaars nemen 30 strandcabines onder handen

Het werk ‘Eternity Church’ van Gloria Romberg uit Oostende
Benny Proot Het werk ‘Eternity Church’ van Gloria Romberg uit Oostende
Vanaf dit weekend kan je op het strand in Sint-Idesbald genieten van de jaarlijkse openluchtexpositie ‘Cabin Art’. Kunstenaars namen 30 strandcabines onder handen en lieten zich inspireren door het thema ‘Bouwen voor de eeuwigheid’.

De Oostendse kunstenares Gloria Romberg bijvoorbeeld schilderde ‘Eternity Church’. “Een kerk is meer dan een gebouw. Het staat er voor eeuwig en is divers. De abstracte vorm van het geschilderde kerkgebouw komt helemaal tot zijn recht door de witte achtergrond.” De deelnemende kunstenaars gebruikten verschillende technieken zoals olieverf, acryl, fotografie en computertechnologie. Het thema van Cabin Art verwijst naar de tentoonstelling die op 22 juni in het abdijmuseum Ten Duinen in Koksijde opent. Bezoekers kunnen bij de toeristische dienst in Sint-Idesbald een stemformulier afhalen waarop ze hun favoriete cabine kunnen aanduiden. Er valt een geschenkenpakket te winnen. Deze zomer zijn er gratis rondleidingen op 6 en 20 juli en op 10 en 17 augustus telkens om 11 uur. Cabin Art loopt tot en met 15 september. Info: www.koksijde.be/cabineart.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.