Kunstenaar uit Guatemala komt muurschildering van leerlingen De Rozenkrans bewonderen

Enkele leerlingen met directeur Lieven Beheydt (links), kunstenaar Guillermo Santillana (met hoed) geflankeerd door leerkrachten Elisabeth Hagymasi en Sara Thery en Broederlijk Delen medewerker onderwijs regio West-Vlaanderen Mieke Casteleyn (met rode t-shirt).
Rozenkrans Enkele leerlingen met directeur Lieven Beheydt (links), kunstenaar Guillermo Santillana (met hoed) geflankeerd door leerkrachten Elisabeth Hagymasi en Sara Thery en Broederlijk Delen medewerker onderwijs regio West-Vlaanderen Mieke Casteleyn (met rode t-shirt).
Leerlingen van De Rozenkrans uit Oostduinkerke hebben de muurschilderingswedstrijd van Broederlijk Delen gewonnen. Een kunstenaar uit Guatemala reisde speciaal naar de kustgemeente om hun kunstwerk te bewonderen.

De Rozenkrans is een school voor kinderen met een achterstand maar met veel creatief talent. Ze wonnen dan ook de uitdaging van kunstenaar Guillermo Santillana. ‘Kleurrijk verzet tegen de vernietiging van de natuur’ was de opdracht. “Leerlingen van de opleidingsvormen 1 en 2 werkten samen met hun leerkrachten aan de muurschildering”, legt directeur Lieven Beheydt uit. Leerkracht Elisabeth Hagymasi vult aan: “In ons kunstwerk verwerkten we de wereld, een machteloos maar moedig meisje, en hoop. Het meisje staat symbool voor onschuldige, kwetsbare mensen die lijden onder de vernieling van de natuur. Mensen met veel rijkdom willen steeds meer en houden geen rekening met de gevolgen voor de natuur en mensen. Toch blijft ze moedig. Op de gele achtergrond zien we het mooie uit de natuur en mensen die zich bekommeren om elkaar. Ze dragen zorg voor de natuur.” Wat het extra leuk maakt, is dat de kunstenaar van het Oostduinkerks ontwerp een replica zal maken voor in zijn thuisland.

De kunstenaar was vol lof over de muurschildering van De Rozenkrans.
Rozenkrans De kunstenaar was vol lof over de muurschildering van De Rozenkrans.
De leerlingen van De Rozenkrans maakten vlaggetjes voor de kunstenaar.
Rozenkrans De leerlingen van De Rozenkrans maakten vlaggetjes voor de kunstenaar.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.