Kortsluiting oorzaak van zware autobranden

De oorzaak lag bij een kortsluiting in een brommobiel.
Bart Boterman De oorzaak lag bij een kortsluiting in een brommobiel.
De oorzaak van de zware voertuigbranden op de parking van het station van Koksijde, donderdagnamiddag, is kortsluiting. Dat is de bevinding van de branddeskundige, bevestigt commissaris Toon Fonteyne van de lokale politie Spoorkin.

De brand was ontstaan in de brommobiel, type AIXAM. Toen de brandweer aankwam, was de brand al een voor een overgeslagen naar drie andere auto’s. De vier auto’s brandden volledig uit. Vier andere auto’s raakten beschadigd door de hitte. Het zag eruit als een waar inferno. “De branddeskundige stelde aan de hand van de overgebleven elektriciteitskabels vast dat er kortsluiting is opgetreden. Er is dus geen kwaad opzet mee gemoeid”, aldus Fonteyne. Intussen zijn alle gedupeerden op het politiekantoor langs geweest. “De nodige processen-verbaal zijn opgemaakt om de verzekeraars hun werk te laten doen”, aldus de commissaris.

De voertuigen brandden een voor een uit.
Bart Boterman De voertuigen brandden een voor een uit.
Van de brommobiel bleef amper iets over. Toch kon de branddeskundige de oorzaak nog achterhalen.
Bart Boterman Van de brommobiel bleef amper iets over. Toch kon de branddeskundige de oorzaak nog achterhalen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.