Koksijdse oppositie mist ambitie als het over de heropstart van de lokale economie gaat

Momenteel is het leeg aan de kust.
Benny Proot Momenteel is het leeg aan de kust.
Het 10-puntenplan van Kokijde dat vorige week werd voorgesteld, scoort bij Koksijde Vooruit slechts 3 op 10 omdat het niet vernieuwend genoeg is. N-VA pleit voor extra medewerkers op de dienst Lokale Economie.

“Dit plan geeft onze handelaars geen ademruimte”, stelt Elwin Van Herck (Koksijde Vooruit). “We moeten het meerjarenplan hertekenen ten voordele van de doorstart van de lokale economie. Stop die grote projecten in de frigo en gebruik dat geld voor de middenstand. De tien punten die de gemeente voorstelt, zijn weinig waard. Een gemeentelijke begeleiding voor ondernemers, geen aanvullende personenbelasting en geen stijging van de onroerende voorheffing zijn zaken die er nu al zijn. De gemeente scoort in zijn plan slechts op drie punten namelijk de afschaffing van de terrastaks zowel op de Zeedijk als buiten die zone en het afschaffen van de retributie betalend parkeren zo lang de maatregelen gelden.”

Dienst Lokale Economie versterken

Tijdens de gemeenteraad voegde N-VA nog een extra agendapunt toe en vroeg het de dienst Lokale Economie te versterken tot vijf medewerkers. Daarnaast stelde die partij voor om het budget van de afgelaste evenementen te gebruiken voor de lokale economie. Luxeprojecten zoals de herlocalisatie van de bibliotheek moeten anders bestemd worden.