Koksijde vraagt overleg met Poppunt om adviesraad voor muzikanten op te richten

Deze foto is een illustratiebeeld.
Poppunt Deze foto is een illustratiebeeld.
Dominique Wolter-Hofmans (Onafhankelijk) vroeg aan de Koksijdse gemeenteraad om een popraad op te richten, die muzikanten adviseert. De gemeente vraagt overleg aan de vzw Poppunt die zo’n raden coördineert.

De vzw Poppunt is het aanspreekpunt voor muzikanten, dj’s en producenten in Vlaanderen. Het wil in steden en gemeenten meer voet aan wal krijgen met de oprichting van popraden. “Het is belangrijk dat we rekening houden met wat muzikanten wensen. We creëren zo een nieuwe, artistieke dynamiek. In Knokke-Heist en Oostende bestaat zoiets al”, zei Dominique. Schepen Lander Van Hove (LB) is het idee wel genegen. “We vragen zeker overleg met Poppunt. Ondertussen blijven we ons lokaal inzetten. Zo hebben we repetitieruimtes bij De Pit, organiseren we muzieklessen, is er jaarlijks een overleg met muzikanten en ondersteunen we evenementen zoals Muze on Stage.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.