Koksijde opent eerste hondenspeelzone in Oostduinkerke, tweede staat in de steigers

Vanaf dit weekend kunnen honden vrij loslopen in deze afgebakende zone
Gemeente Koksijde Vanaf dit weekend kunnen honden vrij loslopen in deze afgebakende zone
Vanaf dit weekend hebben de honden van Koksijde een ruim en afgebakend perceel bij de sportzaal in Oostduinkerke waar ze kunnen ravotten. En er is nog een tweede hondenloopweide gepland in Koksijde.

“In Koksijde zijn er liefst 4.863 honden geregistreerd”, zocht schepen Dorine Geersens op. “In natuurgebieden en op ons openbaar domein zijn die welkom aan de leiband. Nu kunnen de baasjes en hun huisdieren in een afgebakende zone terecht. Je vindt het terrein, dat omwald is door bomen en groen, in het sportpark in Oostduinkerke richting de atletiekpiste en de voetbalterreinen.” En Koksijde plant nog een tweede speelzone voor honden, tussen de OLV Ter Duinenkerk en het abdijmuseum Ten Duinen. Dat gebied beheert Natuurpunt Westkust momenteel en zal dat ook blijven doen. Die vereniging neemt het peterschap van die zone op.

De hondenloopweide in Oostduinkerke baadt in het groen
GUS De hondenloopweide in Oostduinkerke baadt in het groen1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Dirk Provoost

    Prachtige locatie. Hėėl mooie hondenloopweide!