Koksijde komt uit de regenboogkast

Els Desmedt, directeur Westhoekacademie, Sharon Coene en Joyce Debruyne van de Jeugddienst, schepen Lander Van Hove en Anke Inghelbrecht.
Gemeente Koksijde Els Desmedt, directeur Westhoekacademie, Sharon Coene en Joyce Debruyne van de Jeugddienst, schepen Lander Van Hove en Anke Inghelbrecht.
Koksijde stelt zijn regenboogkast voor met daarin folders, contactgegevens en boeken- of filmtips over holebi’s en transgenders. Schepen van Gelijke Kansen Lander Van Hove (Open VLD), zelf homo, is initiatiefnemer.

Vrijdag 17 mei is het de internationale dag tegen holebi- en transfobie. Daarop pikt Koksijde in met een regenboogkast. “Ik ben zelf homo en merk dat er daarrond nog steeds een taboesfeer hangt. Het is en blijft een moeilijk thema zowel voor de persoon in kwestie als voor zijn ouders en familie. Jammer natuurlijk vandaar dat we de drempel naar informatie voor homo’s, lesbiennes en transgenders willen verlagen”, zegt schepen Van Hove. “Onze gemeente kent ook veel senioren en ook die doelgroep willen we bereiken met ons initiatief. In een pand in de Kerkstraat dat we met de gemeente hebben aangekocht vonden we een oude kast die geknipt was voor ons idee. Leerlingen van de Westhoekacademie hebben die creatief aangekleed. Tot 27 mei staat onze regenboogkast in de Westhoekacademie. Daarna verhuist die voor twee maanden naar de bevolkingsdienst in het gemeentehuis. Bedoeling is dat we de kast regelmatig een nieuwe plek geven binnen onze gemeente. Waar ze staat vind je terug op www.koksijde.be/gelijke-kansen-en-diversiteit. We plaatsen er nuttige informatie in over holebi- en transgenderthema’s. Maar we gaan verder. Sinds dit jaar hebben we een ambtenaar Diversiteit en Gelijke Kansen. Anke Inghelbrecht houdt zich bezig met de toegankelijkheid van onze gemeente op alle vlakken. Tot slot speel ik met het idee om een adviesraad voor holebi’s op te richten. Die raad zou dan acties kunnen bedenken om het onderwerp bespreekbaar te maken. Ik denk maar aan een infostand of een fuif.” Net zoals in veel steden en gemeenten hangt ook in Koksijde de hele week al de regenboogvlag te wapperen om aan te tonen dat iedereen er welkom is.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.