Koksijde kandidaat voor EK veldrijden in 2022

Veel volk op het BK veldrijden in Koksijde begin vorig jaar. Nu is de kustgemeente kandidaat voor het EK veldrijden.
Benny Proot Veel volk op het BK veldrijden in Koksijde begin vorig jaar. Nu is de kustgemeente kandidaat voor het EK veldrijden.
De UEC (Union Européenne de Cyclisme) heeft een startbod van 155.000 euro vastgelegd voor de gemeente die het Europees kampioenschap veldrijden wil organiseren. Koksijde is alvast kandidaat voor 2022.

Koksijde zet extra in op het wielrennen de komende jaren. Elk jaar is er de wereldbekermanche veldrijden in de kustgemeente. “Het orgelpunt was het WK veldrijden in 2012, maar ook de jaarlijkse Vlaamse Duinencross trekt veel volk. We gaan op dat elan verder door ons kandidaat te stellen voor het EK veldrijden in 2022”, zegt burgemeester Marc Vanden Bussche (LB). “Daarenboven willen we 25.000 euro investeren in het BK tijdrijden voor de elite dames en heren en de jeugdcategorieën in 2020 of 2021. Het BK op de weg voor nieuwelingen dit jaar ligt al langer vast. Tot slot kijken we ook uit naar de Bredene Koksijde Classic op vrijdag 22 maart.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.