Koksijde herdenkt zijn overleden cultureel ambassadeur Walter Vilain

Walter Vilain
GUS Walter Vilain
Nu zaterdag 16 februari om 10.30 uur vindt in de Kerkepannezaal in Sint-Idesbald een herdenkingsmoment plaats voor Walter Vilain, die op 7 januari overleed. Zijn familie en de gemeente Koksijde werken daarvoor samen.

Walter Vilain was een kunstenaar, componist en dichter. Hij was ook de grondlegger van de Westhoekacademie. Zijn familie heeft samen met de gemeente besloten een publiek herdenkingsmoment te organiseren. Daarop zal zijn kleindochter en pianiste Jennifer De Hooghe verschillende sonata’s spelen. Schepen Dirk Dawyndt, ere-schepen Jan Loones en de directeur van de Westhoekacademie Els Desmedt zullen het woord nemen. Tussendoor kan je genieten van poëzie, videobeelden en zang.

Ook het Paul Delvaux museum, eveneens in Sint-Idesbald, houdt een eerbetoon aan Walter Vilain. Walter was één van de leerlingen van Paul Delvaux. Wanneer hij in het museum een rondleiding gaf, kon hij geboeid babbelen over zijn band met Delvaux en over de verhalen achter de doeken. Op 22 februari om 19 uur vindt de vernissage plaats met een hommage.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.